Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KOLAJEN NEDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
HYDROLZED COLLAGEN PEPTIDES
COLLASEL
Hidrolize Kolajen Peptit İçeren Takviye Edici Gıda
895,00 TL

Cilt Bakım

KOLAJEN NEDİR?

  • Mart 11, 2021

Kolajen konusunu incelemeye aldık ve kolajen hakkında epey araştırma yaptık. Şimdi sizinle bu bilgileri paylaşma vakti… Malum kolajen son zamanların en önemli gündem maddelerinden biri. Peki, bu kadar kendinden bahsettiren kolajen nedir? Kolajen ne işe yarar? Kolajenin faydaları nelerdir? Şimdi bu soruların cevaplarını veriyoruz.

Kolajen nedir?

Kolajen en basit tanımıyla fibroblastlar ve diğer hücreler tarafından oluşturulan bir proteindir. Fibroblastı da hemen açıklayalım; fibroblast, bağ dokunun temel hücresidir ve vücutta oldukça önemli görevleri vardır. Fibroblastların en önemli görevi cilt için son derece önemli olan, cilde parlaklık ve esneklik sağlayan kolajen ve elastin üretimini sağlamasıdır. Ayrıca, ciltte herhangi bir hasar oluştuğunda organizmanın yara tedavi sistemini harekete geçirmekle görevlidir.

Kolajen ne işe yarar?

Cilt ve kas hücrelerinde bulunan kolajenin ana görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Cilde dayanıklılık, canlılık ve esneklik kazandıran kolajen aynı zamanda eklem, tendon ve organları bir arada tutmaya yarar.

Kolajenin faydaları neler?

Kolajen miktarı, biz yaşlandıkça azalmaya başlar. Yaşlanma ile artan kolajen kaybı cilt kuruluğu, kırışıklık, selülit, eklem rahatsızlıkları ve elastikiyetin azalması gibi problemlere sebep olur.

Kolajen, yalnızca yaşlanma ile değil, stres, sigara, güneşe fazla maruz kalma, sağlıksız beslenme ve C vitamini eksikliği gibi nedenlerle de yetersiz hale gelir. 

Düzenli kolajen takviyesi ile cilt, eklem ve kaslardaki kolajen miktarı korunarak, cilt yaşlanması yavaşlar. Yaşla ortaya çıkan görme problemleri ve eklem rahatsızlıkları azalır.

Kaç tip kolajen var?

İnsan vücudunda en az 16 kolajen tipi vardır.  Fakat vücudumuzdaki kolajenin büyük bir bölümü tip 1,2,3 ve 10’dan oluşur.

Kolajen Tip 1 

Vücutta en fazla miktarda bulunan kolajen çeşididir. Tip 1 kolajen cilde gerginlik ve elastikiyet verir, kemikleri destekler. Dokuları bütün tutar ve yaraların iyileşmesini sağlar.

Kolajen Tip 2

Eklem kıkırdaklarını oluşturan kolajenin %60’ı tip 2 kolajenden meydana gelir. Bağ dokularındaki kıkırdak oluşumuna yardımcı olan tip 2 kolajen eklem sağlığı ile ilgilidir.

Kolajen Tip 3

Kolajen tip 3, kasların, organların yapısını destekleyerek damarlara elastikiyet ve kaslara güç verir.

Kolajen Tip 10

Tip 10 kolajen, eklem kıkırdakları ile yeni kemiklerin oluşumunda görev alır.

İLGİLİ HABERLER

KOLAJEN TAKVİYESİ KULLANANLARDAN YORUMLAR

KOLAJEN TAKVİYESİ İÇİN KULLANMA REHBERİ

HER YAŞ İÇİN KOLAJEN TAKVİYESİ

SAĞLIKLI CİLT İÇİN ALABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER

KOLAJEN TAKVİYESİ

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ