Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KOLAJEN TAKVİYESİ İÇİN KULLANMA REHBERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İLİŞKİLİ ÜRÜN
HYDROLZED COLLAGEN PEPTIDES
COLLASEL
Hidrolize Kolajen Peptit İçeren Takviye Edici Gıda
895,00 TL

Kolajen Takviyesi

KOLAJEN TAKVİYESİ İÇİN KULLANMA REHBERİ

  • Eylül 28, 2020

Kolajen, aslında çok yeni bir kavram. Son yıllarda üzerine çokça araştırma yapılıyor, konuşuluyor, bilimsel toplantılarda etkileri tartışılıyor. Tartışılmaz olan bir gerçek var ki, kolajen aslında tepeden tırnağa tüm vücudumuz için olmazsa olmaz bir protein. Bu yüzden kolajeni vücuda doğru şekilde almak büyük önem taşıyor. Kolajen vücuda ne şekilde alınırsa daha faydalı olur? Bunun için İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Demirhan Dıraçoğlu’nun Milliyet’e verdiği röportajdaki bilgileri sizin için derledik.
   
Kolajen takviyesi mi (kolajen peptid) yoksa kolajen içeren gıdalar mı daha etkili?

Kolajen ile kolajen peptit arasında çok büyük bir fark var. Kolajen dediğiniz şey tek ve büyük bir yapı. Ancak peptitler, kolajenin kesilmiş haldeki parçaları. Ağızdan takviye olarak aldığınız kolajen önce midenize, sonra bağırsaklarınıza ulaşacak, bağırsakların içinde emilecek ve buradan da kana karışacak. İşte o emilme sırasında küçük küçük hücrelerin arasından geçmesi lazım çünkü bağırsak yapımız böyle. Kolajen büyükken kolay sindirilemediği için bunlar küçük küçük parçalara ayrılıyor ve daha rahat vücutta emilebiliyor. Kolajenin tamamında yani bütününde bir etki yok aslında. Belli bölümlerinde, küçük parçalarında etki var. Bu peptit dediğimiz şey, o küçük parçaları yakalayıp kesiyor, sadece o etki eden parçaları vücuda vermiş oluyor.

kolajen nedir?  
O nedenle balığı yemek ile o peptit parçasını almak aynı olmuyor. Balığın etkisi yok değil ama emilimi çok zayıf. İşte peptitte de kolajenin etkili olan kısmı kesiliyor ve asıl etki eden kısmı vücuda vermiş oluyoruz. Yani kolajenin tamamını almak ile etkili olan kısmı almak arasındaki fark çok büyük. Bu nedenle kolajeni takviye olarak almak daha yararlı.

Her yaş grubundan insan kolajen takviyesi kullanabilir mi?

Çocukluk dönemi hariç her yaş grubunda kullanılabilir. Mutlaka bir doktor, bir sağlık profesyonelinin denetimiyle kişiye bakılıp hangi hastalığa sahip olduğu, hangi ilaçları kullandığının değerlendirilmesi çok önemli.

Kolajen takviyesi kür halinde mi kullanılmalı?

Hayır, böyle bir standardı yok. 2 aylık kürler olabilir, 3 aylık kürler olabilir, 6 aylık kürler olabilir veya bir tansiyon ilacı gibi hiç ara vermeden kullanılan kürler olabilir. Bu tamamıyla sizi takip eden hekimin vereceği karara göre şekilleniyor. Yan, kolajen takviyesi ne sıklıkla alınmalı, kolajen takviyesi sürekli mi alınmalı gibi sorular sizin doktorunuzun vereceği karara bağlıdır.

Hangi zamanlar kolajen takviyesi alınmalı?

Günün hangi zamanı kolajen takviyesi için uygundur diye çok soru geliyor. Kolajenin sabahları kahvaltıdan yarım saat önce veya gece yatmadan aç karnına alınması da önemli. Çünkü etkinin görülebilmesi için bağırsağın boş olması gerekiyor
Ayrıca hap formuna kıyasla sıvı formdaki kolajenler çok daha iyi emiliyor. C vitamini, hyaluronik asit ve önemli bir antioksidan olan glutatyon ile desteklenmesi kolajenin etkinliğini artırıyor.
KOLAJEN TAKVİYESİ

İLGİLİ HABERLER

KOLAJEN TAKVİYESİ KULLANANLARDAN YORUMLAR

SAĞLIKLI CİLT İÇİN ALABİLECEĞİNİZ TAKVİYELER

KOLAJEN NEDİR?

KOLAJEN TAKVİYESİ

HER YAŞ İÇİN KOLAJEN TAKVİYESİ

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ