Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
RİMEL SEÇİMİ NASIL YAPILMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
CONTROLLED CHAOS MASCARA INK
SHISEIDO
Kirpikleri Dolgun Gösteren Maskara
1.650,00 TL
CONTROLLED CHAOS MASCARA INK
SHISEIDO
Kirpikleri Dolgun Gösteren Maskara
1.650,00 TL
CONTROLLED CHAOS MASCARA INK
SHISEIDO
Kirpikleri Dolgun Gösteren Maskara
1.650,00 TL
CONTROLLED CHAOS MASCARA INK
SHISEIDO
Kirpikleri Dolgun Gösteren Maskara
1.650,00 TL
IMPERIALLASH MASCARAINK
SHISEIDO
Hacim ve Uzatma Uzmanı Maskara
1.650,00 TL

Maskara

RİMEL SEÇİMİ NASIL YAPILMALI?

  • Temmuz 19, 2022

Biz kadınlar günlük yaşantımızda her zaman bakımlı ve güzel görünmek istiyor bunun içinde makyaj uygulamaları yapıyoruz. Makyaj uygulamaları, kullanılan ürünler, sevilen renk tonları farklılık gösterse de eminiz ki hepimizin vazgeçilmez makyaj ürünü rimel’dir.

Çünkü rimel anında görünümümüzü ve makyajımızı tamamlayan mucize bir makyaj ürünü. Ne kadar güzel makyaj yaparsak yapalım rimel sürmediğimiz de makyajı tamamlayan en önemli detay eksik kalmış oluyor. Rimel seçimi yapmakta aslında biraz kişisel, çünkü her birimizin kirpik yapısı, beklediği sonuç ve bitiş farklı oluyor. 

Fakat bu konu da bir ipucu vermek gerekirse, Uzun ve seyrek kirpik yapısına sahip olan kişiler Rimel seçimini kalın ve kılları sık olan fırça yapısına sahip olanlardan yapmalı. Bu fırça yapısına sahip olan Rimeller kirpiklerin arasında ki boşluklara rahatlıkla erişebilecek ve kirpiklerin daha dolgun görünmesine yardımcı olacaktır. Bunun tam tersi dolgun ama kısa kirpiklere sahipseniz silikon ve aralıklı olan tıpkı bir tarak gibi fırça yapılarını tercih etmelisiniz. Bu tarz fırça yapısına sahip rimeller kirpikleri birbirine yapıştırmayacak, topaklanma yapmayacak ve tarayarak kirpiklerinin daha uzun görünmesine yardımcı olacaktır. 

Konu rimel iken çok sorulan birkaç soruya da cevap verelim.  Rimel mi? Maskara mı?

Maskaraya neden rimel denir?

Maskara ve Rimel aslında aynı şeydir. Fakat rimel ilk çıkan kirpik boyasıdır ve adını yaratıcısı olan Eugene Rimmel’den almıştır. Belirttiğimiz gibi maskara ile rimel arasında pek fark yoktur. Zamanla geliştirilen kirpik boyalarında maskaranın sadece kirpikleri kalınlaştırmak için kullanıldığı ve rimelin ise eyeliner sınıfına girerek likit bir yapısı bulunması ile bu ikilem oluşmuştur.

Rimel nereye sürülür?

Rimel hem alt hem de üst kirpiklere uygulanabilir. 

Rimel nasıl daha iyi sürülür?

Her şeyde olduğu gibi rimel sürmenin de belirli teknikleri elbette var. Rimel sürerken dikkat etmeniz geren bu teknikler kullandığınız rimelden de daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. İlk olarak rimel sürmeden önce kirpiklerinizin tamamen temizlenmiş olduğundan emin olun. Kirpik yapınıza ve istediğiniz sonuca göre doğru bir rimel seçtiğinizden emin olun. Rimeli kirpik diplerinden başlayarak yukarı doğru zikzak hareketlerle uygulamak kirpiklerinizin her bir telinin boyanmasına ve tek tek ayrılmasına yardımcı olur. Eğer ikinci bir kat geçecekseniz bu katı sadece kirpik diplerinizden ortaya doğru uygulamaya özen gösterin. Uçlara gelen rimel boyası ağırlık yapacağından gün içerisinde kirpiklerini aşağı doğru düşürebilir. Ve rimel sürerken her zaman aşağı doğru bakarak uygulamaya özen gösterin bu hem boyanın göz kapaklarınıza bulaşmasını önleyecek hem de kirpik diplerinizi daha iyi ulaşmanızı sağlayacaktır.

Düz kirpiklere rimel nasıl sürülür?

Düz kirpikler şekil vermesi en zor kirpik yapılarındandır. Ve düz kirpik yapısına sahip kişiler her zaman kıvrık bir bitiş hayal eder. Fakat rimellerin çoğu bu etkiyi vermez. Bu konu da sizlere önereceğimiz en etkili ipucu bir kirpik kıvırma makinası kullanmanız olacaktır. Fakat burada seçeceğiniz kıvırıcının kirpiklerinize zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış, kirpiklerinizi kırmayacak ve özel silikon yastığı olan bir kıvırıcı olduğundan da emin olmalısınız. Bu ürün için Nars Eyelash Curler incelemenizi tavsiye ederiz.

Rimel ömrü ne kadar?

Rimel gibi göz ürünleri genellikle diğer makyaj ürünlerine göre daha az bir kullanım ömrüne sahiptir. Bu tarz kozmetik ürünlerinde ürün kapağı açıldıktan ve ilk kullanımdan sonra kullanım ömrü başlar. Rimellerde ise genellikle kullanım ömrü 6 aydır.

Tarihi geçmiş rimel kullanılır mı?

Her şey gibi kozmetik ürünlerinin de bir kullanım süresi var. Rimellerin de ortalama 6 ay kullanım süresi vardır ve bu süre tamamlandıktan sonra kullanılması asla tavsiye edilmez. Hava ile çok sık temas eden rimeller bakteri üretebilir ve alerjik reaksiyonlara sebep verebilir. Ve unutmayın ki gözlerimiz oldukça hassas. 

Ve sizi o göz alıcı kirpiklere kavuşturacak Rimel önerimiz elbette var. Kendinize uygun rimeli seçmek için mutlaka inceleyin.

Shiseido ControlledChaos MascaraInk: Asla topaklanma ve yapıştırma yapmayan özel kum saati şeklinde ki kıl fırçası ile tek bir kat sürdüğünüzde bile kirpikleriniz yoğun bir renk ve hacim kazanır. Akmaz, dağılmaz ve bulaşmaz. Bu rimel tek kat uygulama sonrasında kirpiklerin hacmini %250 uzunluğunu ise %47 artarır. Yeşil, mavi, mor ve siyah olarak 4 renk seçeneği vardır.

Shiseido ImperialLash MascaraInk: Kirpiklere hem uzunluk hem de hacim kazandıran esnek silikon fırça yapısına sahip bu rimel kirpikleri ağırlaştırmadan tek tek ayırır. En küçük ve en köşede ki kirpikleri bile tutar ve kaldırır. Kirpik diplerine eyeliner efekti sağlar. Uzun süre kalıcıdır, akmaz ve dağılmaz.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ