Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SMOKY MAKYAJ İÇİN İHTİYACINIZ OLAN ÜRÜNLER VE FIRÇALAR NELER?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler

Fırçalar

SMOKY MAKYAJ İÇİN İHTİYACINIZ OLAN ÜRÜNLER VE FIRÇALAR NELER?

  • Temmuz 02, 2020

Çekici, gizemli ve sofistike… Smoky makyaj sizde de aynı etkiyi yaratıyor mu? Hayır cevabını almak çok güç çünkü bu makyajın özel bir ikna kabiliyeti olduğu kesin! Bu makyaj stili için net olarak ‘zamansız’ diyebiliriz. Modasının asla geçmeyeceği kesin. Ünlülerin makyajlarına dikkat ederseniz, kırmızı halı ve özel gecelerin de her zaman favorisi…
 

Zahmetli gibi gözükse de bu göz makyajının yapımı aslında son derece kolay. Doğru ürünleri kullanmak kaydıyla! Peki, o zaman doğru ürünler hangileri? Sizin için smoky makyajda ihtiyacınız olacak ürünleri ve fırçaları yazdık. 
 

Far bazı ile işe başlayın!
 

Smoky makyaja başlamadan önce göz kapağınıza far bazı sürün. Kırışıklıkları yumuşatan, farın dağılıp topaklanmasını önleyen özellikte olanlara bakın. Nars Smudge Proof Eyeshadow Base hafif yapılı ama etkisi oldukça güçlü bir far bazıdır. Farın dayanıklılığını arttırır, saatler boyu bozulmadan kalmasını sağlar. Böylece göz makyajınız akmaz, bulaşmaz ve gün boyu taze kalır. Smoky makyaj gibi gölgeli makyajda bu baz detayı çok önemlidir, unutmayın!
 

 

Olmazsa olmaz far renkleri hangileri?
 

Bu makyaj stilinde en çok siyah-gri renkler kullanılıyor. Özellikle gece makyajında. Ama son yıllarda farklı renklerde sık sık kullanılmaya başlandı. Klasik renklerin dışına çıkıp mürdüm, yeşil, lacivert gibi mücevher tonlarında dumanlı göz makyajı yapmak da çok trendi. 

Gündüz kullanımında ise kahve ve tonları çok güzel oluyor. Hem iş hayatında hem de sosyal hayatta günlük kullanılabilecek en hoş makyajlardan biri bu. 
 

Smoky eyes makyaj için her rengi bir arada bulabileceğiniz far paletleri çok iyi bir seçim olur. Kahve tonlarındaki mat ve ışıltılı farlardan oluşan Nars And God Created The Woman, renkli farların olduğu Make Up For Ever Artist Shadow Color Palette önerilerimiz arasında.
 

Smoky makyaj yapmak için en pratik ürünlerden biri de Nars Velvet Shadow Stick'lerdir. Tam 8 renkteki bu stik farların koyu ve açık renkleri ile hem gölgeli makyaj yapabilir hem de makyajınıza parlaklık katabilirsiniz.
 

'NARS VELVET SHADOW'LARI NASIL KULLANABİLECEĞİNİZE DAİR 7 TÜYO' YAZIMIZI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

 

Tekli far kullanmak isterseniz, Nars Matte Eyeshadow serisinden tekli mat farlara göz atabilirsiniz. Mürdüm, lacivert gibi iddialı tonlar için ise ıslak ve kuru kullanılabilen Nars Dual Intensity tekli farları inceleyebilirsiniz.
 

MÜRDÜM RENGİ GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR? TIKLAYIN!
 

Göz kalemi: Likit veya jel eyeliner yerine göz kalemi kullanın. Çünkü göz kalemi ile alt ve üst kirpiklerinize çizgi çektikten sonra bir fırça yardımıyla bu çizgiyi dağıtıp dumanlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunu likit, keçe uçlu veya jel eyeliner’lar ile yapamazsınız. Asansörlü stik göz kalemi Nars Kohliner Minorque (mat siyah) veya Nars Larger Than Life göz kalemi serisinden makyajın rengine göre uygun olabilecek bir göz kalemi seçebilirsiniz.
 

Mat mı, ışıltılı far mı kullanılmalı?

 

Gece kullanılacak bir göz makyajı ise ışıltılı farları rahat rahat tercih edebilirsiniz. Nars Steven Klein Dead Of Summer Dual Intensity Eyeshadow Palette'i hem ıslak hem kuru kullanabilirsiniz. Kuru iken satenimsi, ıslakken metalik bir görünüm verir. Far renkleri: Studly (altın), Stag Film (pembe bronz), Subra (mürdüm), Blackmail (siyah). 

 

Narsissist Matte/Shimmer Eyeshadow Palette; mat ve ışıltılı göz farları ile birlikte mini bir göz kaleminden oluşan sınırlı sayıda üretilmiş far paletidir. Palette 4 mat ve 4 ışıltılı far yer alır. Nassau (vanilya), Maya Bay (pembe kil), Ithaca (ışıltılı gül kurusu), Dogon (II) (siyahımsı füme), Mandchoure (ışıtılı denim), Bonifacio (ışıltıpembe kum), Zagreb (ışıltılı çikolata), Heraklion (ışıltılı siyah).

 



Hangi far fırçaları kullanılmalı?

 

Farın rengini cilde iyice oturtmak için: Make Up For Ever Small Shader Brush #220, ince uçlu bir fırçadır. Krem, toz ve pudra yapıdaki farları göz kapağına çok iyi oturtur. İnce uçlu olduğu için rengi gözün katlanma çizgisinden göz pınarına kadar istenilen yere hassas bir şekilde uygulama imkanı verir. Bu fırça, profesyonellerin de en sevdiği fırçalardandır. 

 

Crease belirleme ve gölge için: Nars Diffusing Brush #41, yoğun kılları sayesinde, ürünü dağıtmak ve buğulu gözler yaratmak için bir diğer olmazsa olmaz fırçalardan biridir. 

 

 

Farı dağıtmak için: Nars Blending Eyeshadow Brush #42, renk tonlarını son bir kez dağıtarak, gözlere son dokunuşu yapmak için mükemmeldir. Nars Cream Blending Brush #12, göz etrafına krem farların zahmetsizce dağıtılması ve yayılması için tasarlanmıştır. 

 

Kontür için: Nars Wide Countour Eyeshadow Brush #43açılı kıvrık uçlu şekli, göz kapağının tamamına ya da belirli bir kısmına hassas uygulama yapmaya imkan tanır. 

 

Göz kalemi dağıtmak ve farı kalem gibi sürmek için: Make Up For Ever Precision Smudger Brush #212, gözün iç kısmı ya da kirpik çizgisi gibi en küçük alanlara uygulama yapmak için kullanılır. Bu fırça bir klasiktir ve Dany Sanz’in gözdeleri arasında yer alır. İnce ve hassas makyaj çalışmalarının vazgeçilmezidir. Nars Smudge Brush #45, kirpik çizgisine rengi kusursuz şekilde uygulayıp yumuşatmanızı sağlar.

 

Islak ve kuru kullanılabilen farlar için: Nars Wet&Dry Eyeshadow Brush #49, Dual Intensity farlar için çift yönlü kullanıma uygun, kuru ve ıslak kullanılabilen ideal far fırçasıdır. Yoğun ve metalik görünüm için fırçayı nemlendirin ve ürünü alın. Klasik kullanım için kuru kullanabilirsiniz.

 

EN İYİ FAR FIRÇALARI HANGİLERİ? TIKLAYIN!

 

 

Nasıl bir maskara tercih edilmeli?

 

Bol bol maskara sürebilirsiniz, makyajın en önemli kısımlarından biri kirpiklerdir. Göz makyajınızın son dokunuşu ve vurgulayıcısıdır. Kirpiklerinize hacim ve uzunluk veren maskaralardan tercih edebilirsiniz. Nars Audacious maskaraShiseido Full Lash Volume maskaraMake Up For Ever Smoky LashSmoky Extravagant ve Smoky Stretch maskaralarından birini kullanabilirsiniz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ