Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ALLIKLA İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN 10 ŞEY
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
AIR MATTE BLUSH
NARS
Kadifemsi Mat Bitişli Köpük Allık
1.570,00 TL
BLUSH
NARS
Allık
1.770,00 TL

Allık

ALLIKLA İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN 10 ŞEY

  • Temmuz 02, 2020

Allık, yanakları renklendirmek ve yüze sağlıklı bir ifade vermek için makyajın en gerekli demirbaşlarından biri. Peki, onunla ilgili her şeyi bildiğinizi düşünüyor musunuz?

 

1.İnandırıcı olsun

 

Yanaklara allık sürmenin en temel nedeni, sağlıklı ve canlı görünmektir. Renk, ten renginizde bütünleşmelidir. Soluk ciltler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali ve kayısı tonları, koyu ten rengine sahip olanlar için de mercan renkleri uygundur.

 

2.Doğru formülü bulun

 

Normalden kuruya dönük ciltler: Krem allık, kuru ciltler için idealdir. Hem nem verir, hem de kolay dağılır ve doğal görünür. 

Normalden yağlıya dönük ciltler: Pudra allıklar uygundur. Kalıcılıkları fazladır, cilt üzerinden uçup gitmezler. 

Yağlı ciltler: Jel allık tercih etmeliler. Yanaklara güzel bir parlaklık verirler. Çabuk kurudukları için yağlı ciltlere çok uygundur.

 

 

3.Uygun fırça seçimi 

 

Parlak toz allık için iyi bir yelpaze fırça kullanmak zorunluluktur. Rengi eşit dağıtmak ve yumuşak bir etki yaratmak için en doğrusu budur. 

Büyük fırçalar kalın ve yoğun bir uygulama sağlar. Krem ve jel allıklar için ise en iyi araç parmaklarınızdır. 

 

4.Zemin hazırlayın

 

Düzensiz cilt dokusu üzerinde allık lekeli veya kızarık gibi görünebilir. Bu yüzden önce makyaj bazı kullanın.

 

5. Transparan toz pudra

 

Cildiniz yağlı olmasa bile, allığın uzun ömürlü olması ve renginin iyice ortaya çıkması için transparan toz pudra uygulayın. Eğer pudradan hoşlanmıyorsanız tüm yüze değil, sadece allık sürdüğünüz bölgeye bunu uygulayabilirsiniz.

 

6. Uygulama yerini öğrenin

 

En doğal görünüm için, elmacık kemiğinizin üst noktasına allığı uygulayarak başlayın. Buradaki mantık şu: Normalde yanağınızın kendiğilinden ilk kızardığı yer, allık için ideal yer. Gülümseyin ve elmacık kemiklerinizin belirginleştiği yerden allığı sürmeye başlayak kulak hizasını takip edin.
 

 

7. Yüz şekline göre uygulama

 

Allık ile büyük burnunuzu küçük, geniş yüzünüzü dar, elmacık kemiklerinizi çıkık gösterebilirsiniz. Peki, nasıl?

 

Yuvarlak yüz: Yüzünüzün ince ve uzun görünmesi için allığı yanaklarınızın tam üstüne uygulayın. Fırçayla C harfi çiziyor gibi yapın. Allığı saç diplerinize doğru uzatın ve çenenize de hafifçe sürün.

 

Uzun yüz: Allığı sadece yanaklarınızın üzerine uygulayın. Böylece yüzünüzün uzunluğunu dengelersiniz. 

 

Oval yüz: Oval yüzlerde alın çeneden daha geniştir. Bu tip yüze sahipseniz, allığı elmacık kemiklerinize ve şakaklarınıza uygulayın. Böylece, elmacık kemikleriniz belirgin hale gelecektir.

 

Üçgen yüz: Allığınızı V şeklinde elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru sürün. Kaş altından yüzünüzün ortasına doğru hafifçe allık sürerseniz, geniş olan alnınız yüzünüzün diğer kısımlarıyla dengelenir.

 

Kare yüz: Kare yüzlerde sert ve açılı bir ifade vardır. Yüze daha derin ve yumuşak bir ifade vermek için kemikli bölümlerin geri plana çekilmesi gerekir. Allık, elmacık kemiği üzerine yuvarlak olarak sürün ve hafifçe dağıtın.

 

Yüksek elmacık kemikleri oluşturmak için: Cildinizden iki ton koyu mat bir bronzlaştırıcı seçin. Elmacık kemiklerinizin dışından başlayarak, hafifçe üzerlerine bronzer’ı süpürür gibi uygulayın. Elmacık kemiklerinin tam üstündeki noktaya aydınlatıcı uygulayarak yükseklik efekti yaratın. 

 

 

8. Kalıcılık meselesi

 

Gün içinde allığın cildiniz tarafından emildiğini düşünüyorsunuz, şunu yapın: Önce krem allığı sürün. Sonra transparan toz pudra ile üzerinden geçin, en son da toz allık uygulayın. Renk, uzun saatler boyu dayanır.

 

9.Işık etkisi

 

Florasan gibi keskin ışıkların yansıtma özelliği fazladır. Bu yüzden ofiste çok parlak, ışıltılı allıklardan kaçının. Elbette cilt tipinize göre. Yağlı ciltler mat allık, çok soluk ve çok koyu ciltliler de ışık ve cilt renkleri arasında denge sağlamak için parlak dokulu allık kullanabilirler. Krem veya jel gibi.

 

10. Cildinizde Rozasea varsa

 

Rozasea problemi yaşıyorsanız, kırmızılığı kapatmak için önce kalın bir fondöten ardından allık uygulayın. Eğer mora dönük kırmızılıklarınız varsa, şeftali rengi ya da hafif bronz allık; pembe-kırmızı döküntüleriniz varsa şeftali pembesi allık kullanmak doğru olur. Cildiniz kırmızı ise kahverengimsi pembe allık sürün.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ