Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
HAMİLELİKTE SAÇ DÖKÜLMESİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
GROWTH - KEEP IT CLEAN KIT
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen 2’li Set
3.020,00 TL 2.416,00 TL
GROWTH THICKENING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Kremi
1.580,00 TL 1.264,00 TL
GROWTH THICKENING SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Şampuan
1.440,00 TL
THE GROWTH REGIME
WE ARE PARADOXX
Saç Dökülmesini Engelleyen & Saç Uzamasını Destekleyen Set
5.510,00 TL 4.408,00 TL
MOISTURE HEAT PROTECT SPRAY
WE ARE PARADOXX
Yüksek Isıya Karşı Koruyucu Sprey
1.050,00 TL 735,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL

Saç Dökülmesi / Dökülen Saçlar

HAMİLELİKTE SAÇ DÖKÜLMESİ

  • Mart 17, 2023

Saç dökülmesi günümüzde pek çok kadının karşılaştığı bir problem olsa da, özellikle hamilelik döneminde ve sonrasında daha sık gözlemlenebiliyor. Bunu önlemek için alınabilecek önlemleri sizler için derledik.

Hormonlar hamilelik sırasında vücudunuzda birçok değişikliğe neden olur. Mesela zaman zaman cildinizin ışıldamasını sağlayabilir ya da cildinizin kurumasına ve belki de lekelenmesine yol açabilir. Öncelikle bilinmesi gereken bu tarz cilt problemlerinin hamilelik sürecinde normal olduğu. Yani kendinizi yalnız hissetmemelisiniz. Ancak yine de alabileceğiniz önlemler ve dikkat edebileceğiniz şeyler mevcut. Bu sefer ise konumuz cilt değil saç bakımı. Bir başka kategori daha açmak gerekirse, saç dökülmesini mercek altına alacağız. 

Hamilelikte saç dökülmesinin nedenleri
Hamilelik sırasındaki değişiklikler vücuttaki östrojen ve diğer hormon düzeylerini artırır ve bu hormonlar normal saç büyüme döngülerinin süresini etkiler. Hamilelik sırasında yükselen östrojen seviyeleri, saç folikülü dökülmesinin doğal döngüsünü yavaşlatır. Sonuç olarak, bazı kadınlar hamileyken daha az saç kaybedebilir. Ancak bu durum herkes için geçerli olmayabilir. Bunun altında şunlar yatabilir;
-    Bazı kadınlar stres veya şok nedeniyle saçlarında incelme ve dökülme yaşayabilir.
-    Tiroid problemleri de saç sağlığı üzerinde etkili olan sağlık problemlerinden. 
-    Saç dökülmesi problemin sağlık açısından en önemli göstergesi ise demir eksikliği. Yorgunluk, düzensiz kalp atışı ve baş ağrısı gibi diğer semptomlarla birlikte saçların incelmesine neden olabiliyor.

Hamilelikten sonra saç dökülmesi
Hamilelik sırasında gerçekleşen saç dökülmesi daha nadir olsa da, pek çok kadın, doğumdan sonraki süreçte daha yoğun saç dökülmesiyle karşı karşıya kalır. Genellikle doğumdan sonraki 3-4 ay boyunca yoğunlaşır. Ancak bilinmesi gereken şey bunun kalıcı bir saç dökülmesi olmadığıdır. Çünkü östrojen hormonunun düşmesi sonucu meydana gelir. Her gün 300 veya daha fazla saç dökülmesi görülebilir ve psikolojik olarak olumsuz etkilere yaratabilir. Genellikle herhangi bir tedaviye gerek kalmadan kendi kendine düzelir. Eğer böyle bir durum yaşıyorsanız hem tavsiye almak hem de neler yapılabileceğini öğrenmek adına doktora danışabilirsiniz.

Hamilelikte saç dökülmesine ne iyi gelir?
Hamileyseniz ve normalden daha fazla saç dökülmesi fark ediyorsanız, altta yatan bir sağlık sorununun işareti olabileceğinden doktorunuzla konuşmanız faydalı olabilir. Hamilelik sırasında daha sağlıklı saçlara sahip olmanın bazı yolları ise şunlar;

1- Sağlıklı beslenin
Hamilelik sürecinde en fazla dikkat edilmesi gereken şey elbette sağlıklı besinler tüketmek. Meyve ve sebzeler, sağlıklı proteinler ve yağlar doğru oranda beslenme rutininizde yer almalı. Mandalina, çilek, yulaf, fıstık ezmesi ve avokado, saç sağlığını desteklemeye yardımcı olan ve eğer bir alerji durumu yoksa hamileyken güvenle tüketilebilecek gıdalardan sadece birkaçı.

2- Saç sağlığı için geliştirilmiş ürünler kullanın
Saç dökülmesi probleminizin altında yatan bir sağlık sorununuz varsa elbette öncelikli olarak bunu tedavi etmeye yönelmelisiniz. Ancak bunun dışında saç büyümesini sağlayan ve dökülmeyi engelleyecek ürünlere de şans tanıyabilirsiniz. 
We Are Paradoxx Growth Thickening Shampoo: Saçların sağlıklı uzaması için en uygun koşulları teşvik etmek amacıyla saçları derinlemesine temizler ve saç derisini besler. İçeriğinde saç sağlığına faydalı biotin, argan yağı, biberiye yağı, gingeng yer alır. Saç dökülmesini önler ve yeni saç oluşumunu destekler. Daha dolgun, hacimli ve güçlü saçlara yaratır.
We Are Paradoxx Growth Thickening Conditioner: Besleyici formülü saç tellerini güçlendirmeye yardımcı olur, saçların daha dolgun görünmesini sağlar ve sağlıklı saç büyümesini destekler. İrlanda Atkuyruğu bitki özü, saçın daha kalın görünmesini ve hissetmesini sağlar. Vegan keratin, daha uzun, daha kalın görünen saçlar için esnekliği teşvik ederken saç tellerini güçlendirir. Hyalüronik asit, saç büyümesini ve saç tellerinin kalınlaşmasını desteklemeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı saç tellerine nüfuz ederek saç kırılmasını önlemeye yardımcı olur.

3- Saç derinize odaklanın
Mümkün oldukça sıkı saç stillerinden uzak durun ve saç derinize masaj yapın. Bu hem rahatlamanızı sağlar hem de saç büyümesini teşvik eder. 

4-Saçlarınıza daha nazik davranın
Saçı nazikçe yıkayın ve tararken daha geniş dişli bir tarak kullanın. Isıyla saçınıza zarar verebilecek düzleştirici ya da maşa gibi şekillendiricileri kullanmamaya ya da daha az kullanmaya özen gösterin. Kullanmanız gerekiyorsa da mutlaka saçlarınıza ısı koruyucu sprey uygulayın.  

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ