Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
TREND ALARMI: KONTÜR DOSYASI!
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
THE MULTIPLE
NARS
Çok Amaçlı Stik
2.120,00 TL
PERFECT CONTOUR BUNDLE
NARS
Cilde Boyut Kazandıran Bronzer & Fırça Seti
3.970,00 TL 3.573,00 TL

Fondöten

TREND ALARMI: KONTÜR DOSYASI!

  • Temmuz 10, 2020

Kontür makyajının son yıllarda bu kadar öne çıkmasının altında elbette mükemmel görünmek isteği ve kusursuzluğa ulaşma arzusu yatıyor. Çünkü kontür ile olmayan elmacık kemiklerimizi yaratabiliyor, burnumuzu daha ince, dekolte bölgemizi daha seksi gösterebiliyoruz. Yüz şekillerine göre yapılan farklı kontür teknikleriyle de alın veya çenemizi bile dar ya da geniş gösterecek efektler yapabiliyoruz. 
 

Kontür yapmak için çok basit bir kuralı bilmeniz gerekiyor: Doğru teknik. Yoksa burnunuzu ince göstermek isterken daha geniş yapabilirsiniz örneğin! Nerelere nasıl kontür yapabilirsiniz? Sizin için bir kontür dosyası hazırladık.
 

 

Straplez elbiselerin vazgeçilmezi: Dekolte kontürü

 

Dekolte kontürünü ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Ama kırmızı halıdaki ünlü yıldızları düşünün; gece elbiseleri içinde hepsi nasıl güzel, nasıl seksi… O dekolte bölgesinin nefis hatları nasıl çekici görünüyor? İşte, dekolte kontürü denilen şey, köprücük kemiklerini daha çok ortaya çıkarmakla ilgili. 
 

Dekolte kontürü neden gerekli demeyin; kilo verince acaba ortaya çıkar mı dediğiniz, çizilmişçesine muntazam görünen köprücük kemiklerine sadece 5 dakikada ulaşmanızı sağlayan harika bir makyaj uygulaması! İhtiyacınız olan şeyler ise basit: Açık ve koyu olmak üzere 2 tane fondöten ve bir fırça. Özellikle akşam davetleri için sıkça uygulanan bu göz yanılsaması ile giymek istediğiniz straplez elbise içinde çok daha hoş görüneceksiniz, emin olun!
 

Nasıl yapılır?

 

1) Boyun ve göğüs bölgenize aynı yüzünüze kullandığınız gibi bir makyaj bazı kullanabilirsiniz. Cildinizin nemlenmiş olması gerekiyor. Böylelikle uygulama daha uzun süre cildinizde kalacaktır. Bunun için Make Up For Ever Hydrating Primer’ı kullanabilirsiniz. 

 

2) Stik bir fondöten kullanın. En iyi uygulama için ten renginizden 1-2 ton açık ve 1-2 ton koyu bir fondöteni tercih edebilirsiniz. Make Up For Ever UHD Stick Foundation uygun bir seçim olabilir. Kontrollü ve düzgün bir uygulama sağlar. Kontür için idealdir. Fondötenin koyusunu kontür, açık rengini ise aydınlatmak için kullanacağız. Nars'ın Matte Multiple'larından Cappadoce'de kontür yapmak için bir diğer alternatifiniz olabilir. 

 

3) Nars Kabuki Ita kontür yapmak için mükemmeldir. Fırçaya ürünü alın, koyu ve açık renkleri “V” şeklinde göğüslerinizin arasına uygulamaya başlayın. Basitçe, gölge gibi görünmesini istediğiniz yerlere koyu renk kullanmalısınız, böylece koyu görünen yerler daha derinmiş gibi bir etki yaratacaktır. Aydınlatacağınız yerler ise daha belirgin olmasını istediğiniz bölgeler olacaktır, yani köprücük kemiklerinizin tam üstü gibi. 

 

4) Ürünleri sürdükten sonra renkleri dengeli şekilde harmanlayın, iç içe geçirin ve cildinizle bütünleşmelerini sağlayın. Ortaya çıkan etki karşısında şaşırmaya hazır olun! Köprücük kemikleriniz daha belirgin ve çekici bir hale büründü bile!

 

KONTÜR İÇİN EN İYİ İKİLİLER! TIKLAYIN!

 

 

Daha ince ve kalkık burun: Burun Kontürü

 

Burnunuz olduğundan daha geniş ve büyükse makyajla inceltilip küçültebilir. Sihirli birkaç ufak dokunuşla bunu başarabilirsiniz.
 

Burun kontürü için Make Up For Ever Sculpting Kit'i kullanın. Açık ve koyu iki pudradan oluşan kontür kiti, size ihtiyacınız olan gölge ve aydınlatıcı etkisini verir. Aynı zamanda toz ürünle kontür yapmak daha doğal bir görünüm sağlar. Burun kontüründe doğallık çok çok önemlidir. 
 

1) Ten renginden iki ton koyu pudra, mat bronzer ya da kapatıcı ile burnunuzun iki yanından bir hat çekin ve üstten doğal durması için kaş başlarıyla birleştirin.

 

2) Ürünü sadece burun yanlarına doğru yayın. Ürünün burun üstüne gelmemesine özellikle dikkat edin çünkü o zaman bu işlemin hiçbir anlamı olmaz. Burun kemiğinin üzeri boydan boya açık renk kalmalıdır. Bu yüzden açık renk bir aydınlatıcıyı burun kemiği üzerine hat şeklinde sürün ve dağıtın.

 

3) Aydınlatıcı için ten renginizden iki ton açık pudra, aydınlatıcı ya da kapatıcı kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı ışık altında yapmaya özen gösterin aksi takdirde çok suni bir görüntü ortaya çıkabilir.


 

TOZ KONTÜR KİTLERİ NASIL KULLANILIR? EN İYİLERİ HANGİLERİDİR?

 

 

Elmacık kemiklerini vurgulamak için: Yüz kontürü

 

Elmacık kemiklerini ortaya çıkarmak, yüzü daha kemikli, daha ince ve daha orantılı gösterir. Bu kontür uygulaması için Nars Contour Blush kullanabilirsiniz. Yüze derinlik ve renk vermek için kullanılan çok kullanışlı ikili palettir. Yüz hatlarını çok güzel vurgular. Paletin koyu rengi hatları vurgularken, açık rengi aydınlatmaya yarar. Tamamen mat dokuludur. Kadife gibi mat bir bitiş sağlar.
 

1) Kontür uygulaması için Nars Contour Brush #21 fırça ile koyu rengi elmacık kemiklerinizin hemen altındaki hattan- kulak hizasından ağıza doğru- paralel olarak sürün. Ağız kenarına yakınlaştırmayın. Sonra sürdüğünüz ürünü kendi etrafında yukarı doğru süpürür gibi hareketle hafifçe dağıtın. Rengi çok fazla aşağı kaydırmayın, aynı hat üzerinde degradeli bir geçiş yapın yeter.

 

 

2) Nars Blush Brush #20 allık fırçası ile açık rengi alın ve kontür yaptığınız hattın altına, burun kemiğine, elmacık kemiklerinin üzerine uygulayın. Kontür yaptığınız yer daha çok ortaya çıkacaktır. Böylece yüzünüze derinlik vermiş oldunuz. 

 

3) Kontürün kalıcılığını arttırmak ve sabitlemek için transparan pudra ile makyajın üzerinden geçin. Nars Light Reflecting Loose Powder’ı kullanabilirsiniz.

 

PÜF NOKTASI: Fırçadan kalan koyu rengi çene kemiklerinize ve şakaklara doğru da hafifçe gezdirin. Bütünlük ve dengeli bir görünüm için.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ