Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAZ SONRASI YIPRANMIŞ SAÇ BAKIMI NASIL YAPILMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
MOISTURE CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 5 BOND MAINTENANCE CONDITIONER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Kremi
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
No. 0 INTENSIVE BOND BUILDING TREATMENT
OLAPLEX
Bağ Yapılandırıcı Yoğun Saç Bakım Spreyi
1.490,00 TL
No. 3 HAIR PERFECTOR
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici ve Saç Kusursuzlaştırıcı
1.490,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
THE BOND TREATMENT SYSTEM
OLAPLEX
Yoğun Onarıcı & Nemlendirici & Bağ Güçlendirici Üçlü Saç Bakım Seti
4.470,00 TL
MOISTURE SUPER FUEL FACE, HAIR + BODY OIL
WE ARE PARADOXX
Nemlendirici & Besleyici Kuru Yağ - Yüz&Vücut&Saç
1.475,00 TL 1.180,00 TL
MOISTURE HANGOVER HAIR ELIXIR
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Nemlendirici Vegan Saç İksiri
1.475,00 TL 1.175,00 TL
No. 4P BLONDE ENHANCER TONING SHAMPOO
OLAPLEX
Renk Koruyucu & Bağ Güçlendirici Mor Şampuan
1.490,00 TL 1.345,00 TL
UNBREAKABLE BLONDES MİNİ KİT
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici & Renk Koruyucu & Onarıcı Saç Bakım Seti
1.490,00 TL

Yıpranmış Saçlar

YAZ SONRASI YIPRANMIŞ SAÇ BAKIMI NASIL YAPILMALI?

  • Eylül 14, 2023

Deniz, kum, güneş derken saçlarınızın canlılığı ve parlaklığı kaybolmuş, uçları kurumuş ve genel olarak yıpranmış bir görüntü ortaya çıkmış olabilir. Peki, bunu nasıl tersine çevirebilirsiniz?

Güzel bir yaz tatilini geride bıraktık. Yeni sezon tempolu bir şekilde start verirken, şehre dönüşle birlikte yaz boyunca biraz aksamaya uğrayan bakımları da düzenli şekilde yapmanın tam zamanı. Her ne kadar deniz ve güneş ruhumuza iyi gelse de, aynı durum saçlarımız için pek de söz konusu değil. Yaz aylarında saçlar, deniz tuzunun etkisiyle kuru ve kırılgan hale gelirken, klorun renk değişimlerine yol açması özellikle boyalı saçlar için önem teşkil ediyor. 

Saçınızı sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüme kavuşturmak için nem ve bağ güçlendirme tedavileri kesinlikle saç bakım rutininizin en ayrılmaz parçalarından olmalı. Şimdi ise yaz sonra yıpranmış saçlarınıza nasıl hayat verebilirsiniz birlikte inceleyelim.

1- Saç uçlarınızı biraz kestirmeyi deneyin
Yaz aylarının ardından düzenli bir saç bakımına başlamak şart. O halde bunu kırıklarından arınmış bir saçla yapmak da daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Çok radikal bir kesim yaptırmadan sadece yıpranmış saç uçlarınızı biraz temizleterek işe başlayabilirsiniz.

2- Nem, nem, nem
Yaz sonrası saç bakımının olmazsa olmazlarından biri, yaz mevsiminin yarattığı hasarı gidermeye başlamaktır. Saçınız ince ya da kalın telli, düz ya da kıvırcık olsun, yaz sonrasında mutlaka ve mutlaka neme ihtiyaç duyacaktır. Nasıl cildiniz için nemlendiriciler olmazsa olmaz, saç sağlığı için de durum farklı değil aslında. Öncelikle şampuan ve saç kremi seçiminizde nem verecek ürünlere şans vererek işe başlayabilirsiniz.

We Are Paradoxx’un Mouisture serisinde yer alan şampuan ve saç kremi, hem Argan yağı ve B, C + E vitaminleri gibi doğal içerikleriyle ön plana çıkıyor hem de kuru ve kırılgan, cansız saçlara yoğun nem kazandırıyor.

Olaplex’in patentli bağ güçlendirme teknolojisine sahip No.4 Bond Maintenance Shampoo ve No.5 Bond Maintenance Conditioner ürünleri ise yaz boyunca saçtaki hasar görmüş bağları kuvvetlendiriyor, saçların daha parlak ve canlı olmasını sağlıyor.

3- Saç kurutma makinelerinden ve düzleştiricilerden kaçının
Saçlarınızın daha fazla zarar görmesini önlemek için, maşa, düzleştirici ve saç kurutma makinesi kullanmaktan kaçınmalısınız. Daha fazla ısı uygulamak, güneşten ve doğal etkenlerden hali hazırda zarar görmüş olan saçlarınızı daha da zayıflatacaktır. Eğer mutlaka ısı kullanmanız gerekiyorsa, öncesinde Olaplex No.7 Bonding Oil, No. 9 Bond Protector Nourishing Hair Serum ve Volumizing Blow Dry Mist gibi saçı ısı hasarına karşı koruyan ürünler kullanın.


4- Haftalık bakımlarla saçlarınıza yoğun onarım sağlayın
Şampuan ve saç kremi sağlıklı saçlara kavuşmanın başlangıç aşaması. Ancak tek başlarına yıpranmış saçları onarmakta yetersiz kalabilirler. Daha yoğun içeriklere sahip haftalık bakımlar ise saçları canlandırmanın en etkili formülünü sunarlar. Size önerimiz bakım rutininize Olaplex No.0, No.3 ve No.8’i dahil etmeniz. Bu ürünler neler yapıyor diye soracak olursanız;

No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment: Olaplex’in patentli bağ güçlendirme teknolojisinin en yüksek konsantrasyonuna sahip olan No.0, haftalık bakımın ilk aşaması. Kuru ve hasarlı saçları tekrar hayata döndürmenizi sağlarken, çok hasar görmüş, yıpranmış saçları onarıyor, güçlendiriyor ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor.

No.3 Hair Perfector: No.0 uyguladıktan sonra No.3 ile bakıma devam edebilirsiniz çünkü bu iki ürün, saç bağlarını yeniden güçlendirmek için saç bakım tedavisinin etkinliğini artırıyor. No.3 boya, ısı, güneş ve çevresel faktörlerden dolayı yıpranmış, hasar görmüş tüm saçlar için harika bir bakım sunuyor. Saçtaki hasarlı bağları onararak ve saç yapısını koruyarak saçın sağlıklı görünümünü ve dokusunu geri kazandırıyor.

No. 8 Bond Intense Moisture Mask: Saçlarınıza anında canlandırıcı yoğun bir bakım rutini oluştururken, No.0 ve No.3’ün ardından duşta No.8’le de yıpranmış saçlarınızı eski sağlıklı haline döndürebilirsiniz. Yoğun nem sağlayan bu onarıcı maske, kuru, kırılgan saçları ve yıpranmış saç bağlarını güçlendirip onarıyor.

5- Saç yağlarından destek alın
Gerek duştan sonra gerekse de saçlarınız kuruyken saç yağlarını kullanarak kurumuş saç uçlarınızı nemlendirmeye devam edebilirsiniz. We Are Paradoxx Super Fuel Face, Hair + Body Oil ve Moisture Hangover Hair Elixir, saça eşsiz şekilde bakım yapan iki farklı seçenek. Donuk, yıpranmış ve cansız saçları canlandırma, nemlendirme ve yumuşatma özelliklerine sahipler.

6- Saç renginizi canlandırın
Yıpranmış saçlarınızı kurtarmaya çalışırken, solmuş renk tonunu canlandırmanın da bir yolu var; mor şampuan… Mor şampuan saç rengini ve aralardaki gölgeleri parlatmanın çözümü adeta. Üstelik klor ve güneş yüzünden turunculaşan saç rengini de ortadan kaldırıyor. No. 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo özellikle sarı, açık ve gri saçlar için çok uygun.

Yoğun işlem görmüş saçlarda istenmeyen turuncu ve sarı yansımaları gözle görülür şekilde engelliyor. Saçın parlaklığını 3 kat artırıyor, saça anında canlılık kazandırıyor. Bununla birlikte Olaplex’in bağ güçlendirme teknolojisi sayesinde kuru, kırılgan saç tellerini yumuşatıyor.

Eğer saçlarınıza tam anlamıyla eşsiz bir bakım sunmak isterseniz, Olaplex Unbreakable Blondes Mini Kit sarı ve gri saçların gözle görülür şekilde daha sağlıklı, güçlü, canlı ve parlak olmasını sağlıyor.

7- Bakımlarınızı aksatmayın
Kuruyan, yıpranan ve cansızlaşan saçlara sağlık kazandırmak için biraz sabırlı olmak şart. O yüzden bakımlarınızı aksatmadan yapmalı, sadece 1 hafta uygulayıp ardından bırakmamalısınız. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ