Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DOĞRU KULLANIM REHBERİ: MAKYAJ BAZI NEREYE, NASIL VE NE İLE UYGULANMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
RADIANCE PRIMER SPF35
NARS
Aydınlatıcı, Enerji Verici, Canlandırıcı Makyaj Bazı SPF35
1.880,00 TL
FUTURE SOLUTION LX INFINITE TREATMENT PRIMER SPF30
SHISEIDO
Cilt Bakımı Yapan Çift Etkili Makyaj Bazı
3.450,00 TL

Makyaj Bazı

DOĞRU KULLANIM REHBERİ: MAKYAJ BAZI NEREYE, NASIL VE NE İLE UYGULANMALI?

  • Temmuz 01, 2020

Makyaj bazı uygulaması aslında çok basit ama bu konuda yapılan yanlışlar hala var. Baz, makyajın temeli olduğu için gerek yanlış seçim, gerek iyi uygulamamaktan doğan sonuçlar çok önemlidir. Çünkü makyajın nasıl göründüğü neticesinde makyajın zeminine bağlıdır. Ne kadar iyi zemin, o kadar iyi makyaj demektir!
 

Makyaj bazı NEREYE uygulanır?
 

- Makyaj bazını temiz cilde tüm yüze uygulayabilir ya da sadece lokal olarak yüzünüzün ihtiyaç duyduğu bölgelere uygulayabilirsiniz. 

- Makyaj bazı, cilt bakımı ile fondöten arasında bariyerdir. 

- Makyaj altına veya tek başına da (makyajsız) cilde uygulanabilir.
 

 

Makyaj bazı NASIL uygulanır?
 

1) Makyaj bazı uygulamanın en önemli püf noktası: En ince ve az şekilde, sadece gerekli yerlere uygulama yapmaktır. 

 

Örneğin matlaştırıcı bazı, yüzünüzde parlayan, çabuk yağlanan yerlere; aydınlatıcı bazı ise sadece kuru olan yerlere uygulamalısınız. Tüm yüzünüzde aynı sorun varsa, elbette yüzün tamamına uygulama yapabilirsiniz. 

 

2) Makyaj bazı, nemlendiriciden sonra uygulanmalıdır. Nemlendirici yerine uygulanmamalıdır. 

 

Çünkü bazların asli görevi cildi nemlendirmek değil, cildi makyaja hazır hale getirmek için cilt problemini geçici olarak çözüp makyajı mükemmel göstermektir. Ancak temel odağı cildi nemlendirmek olan bir baz kullanırsanız, nemlendirici tercih etmeyebilirsiniz.

 

3) Makyaj bazlarını üst üste değil, YAN YANA uygulamalısınız. Çünkü üstte kalan baz cilde değmeyeceğinden işe yaramaz. Ama lokal olarak 2 farklı bazı birlikte yan yana kullanabilirsiniz. Örneğin T bölgesi yağlı, yanakları kuru olanlar gibi. 
 

Makyaj bazı NE İLE uygulanır?
 

- Makyaj bazını yüzünüze dairesel hareketlerle sürebilirsiniz. İster fırça yardımı ile ister süngerle ya da parmak uçlarınızla sürebilirsiniz. 

- Göz altları çok ince bir tabakaya sahip olduğundan ürünü göz altına kullanmaktan kaçının. 

- Makyaj bazı ne kadar ince sürülürse o kadar iyi olacaktır. Makyaj bazınızı sürdükten sonra makyaja geçmeden 3-4 dakika kadar bazınızın kurumasını beklemelisiniz.

 

Makyaj Bazı Kullanmak için 3 Neden


- Makyajın kalıcılık süresini arttırır. Cildinizi makyaja hazırlamanın en önemli adımlarından olan makyaj bazı, makyajınızın hem daha güzel görünmesini hem de daha uzun süre cildinizde kalmasını sağlar. Nars Radiance Primer Spf 35 cildinize ışıltı etkisi verir. Üzerine fondöten uyguladığınızda bazın ışıltısı mükemmel bir görünüm katar. Nars Smooth & Protect Primer SPF50, gözenek ve kırışıklıkların görünümü azaltırken aynı zamanda cildinizi zararları güneş ışınlarından korur. Ayrıca Shiseido Future Solution LX Infinite Treatment Primer’ı  uyguladığınız anda cilt tonunu dengeler, eşit ve parlak bir cilt elde etmenizi sağlar.


Ciltteki ton eşitsizliğini dengeler. Makyaj bazı ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesini sağlar. Siyah nokta,gözenek ve kızarıklık gibi görünmesini istemediğiniz cilt kusurlarının kapatılmasına yardımcı olur.

 Cildi nemlendirir ve zararları güneş ışınlarından korur. Gerekli nemi almış bir cilt her zaman daha güzel görünür ve uyguladığınız makyaj da daha güzel durur. Makyajdan önce kullandığınız bazın nemlendirici özellikli olması, cildinizin gün boyu nemli kalmasını sağlar. Bu sayede de makyajınızın kalıcılığı artar ve yağlı bir cilt görünümü engellenir.


 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ