Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAŞLANMA KARŞITI 15 ALIŞKANLIK İLE GENÇLİĞİNİZİ UZATIN
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler

Kırışıklıklar

YAŞLANMA KARŞITI 15 ALIŞKANLIK İLE GENÇLİĞİNİZİ UZATIN

  • Temmuz 12, 2020

Genetiğe ve yaşam tarzına bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterse de, yaşlanmanın ilk belirtilerini farkedeceğiniz zaman 20’li yaşlardır. Önlem almaya o yaşlarda başlarsanız, kırışıklık ve çizgilerle de daha geç tanışırsınız. Gün geçmiyor ki cilt bakımı konusunda yeni bilgiler keşfetmeyelim. Ünlü makyaj artistleri, dermatologlar ve cilt bakım uzmanlarından kaptığımız en temel güzellik sırlarını şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Yaşlanmaya karşı alınabilecek önlemler


1) Avokado maskesi YAPIN

 

Ünlü Dermatolog Whitney Bowe, avokado ve bal ile yapılan maskeyi öneriyor. Kırışıklıkları azaltmak, kuru ve pul pul olmuş cildi nemlendirmek için avokado ve balı karıştırıp, yüzünüze uygulayın. 10 dakika bekletip yıkayın. Haftada birkaç kere uygulayabilirsiniz.

Avokado Maskesi
 

2) Düzenli peeling YAPIN

 

Cildi düzenli arındırmak, parlak ve sağlıklı cilt için en temel ve en gerekli bakımdır. Böylece siyah nokta ve sivilce gibi problemlerden de uzak durmuş olursunuz. Kahverengi toz şeker ve balı karıştırıp, yüzünüze dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın ve cildinizi suyla temizleyin. Bu doğal peeling cildi arındırır, nemlendirir ve besler.

HABERE TIKLAYIN: PEELING NEDİR? NEDEN GEREKLİDİR VE EN İYİ PEELING ÜRÜNLERİ NELERDİR?

 

3) Süt tozu BAKIMI

 

Geceleri uyumadan önce küveti doldurup sıcak suyun içine biraz süt tozu karıştırırsınız, sütteki laktik asit cildinizi yumuşatır ve pürüzsüz yapar. Sabahları ise süt tozunu su ile karıştırıp macun haline getirip yüzünüze maske gibi uygulayabilirsiniz. Maskeyi kurumaya bırakın ve kuruduktan sonra temizleyin. Cildiniz bebek teni gibi yumuşacık olur.

Süt tozu maskesi


4) SPF’li nemlendirici KULLANIN


shiseido urban environment spf50

 

Yaz ve kış dışarı çıkarken cildinize güneş koruma faktörlü bir nemlendirici sürün. İster makyaj altına ister tek başına. Cildinizin lekesiz ve pürüzsüz olmasını ancak güneş ışınlarından koruyarak elde edebilirsiniz. Ve bu güneş ışınları sadece yazın değil, kışın da cildimize ulaşır. Shiseido Urban Environment UV Protection Cream SPF50, cildi zararlı UV ışınlarından, ışık ortamı radikallerinden ve şehrin hava kirliliğinden koruyan günlük savunma kremidir. Hem günlük nemlendirici, hem de güneş koruyucu görevi yapar. Makyaj altına da kullanılabilir.

HABERE TIKLAYIN: HER MEVSİM MAKYAJ ALTINA GÜNEŞ KORUMASI KULLANMALI MIYIM?

 

5) Yüz masajı YAPIN

 

Cildinize makyaj yapmadan önce parmaklarınızla biraz masaj yapın. Bu kan dolaşımını teşvik eder ve cildinize canlılık katar. Özellikle kuru ve kuruya dönük ciltler bunu makyaj öncesi sürekli yapmalılar. Makyajları daha güzel görünür.


6) Temizlik ve nemlendirme İHMAL ETMEYİN

Yüz temizliği

 

Makyaj yapsanız da yapmasanız da cildinizi her akşam yatmadan önce güzelce temizlemelisiniz. Çünkü sağlıklı ve güzel görünen bir cildin ilk koşulu, iyi bir temizliktir. Temizlikten sonra da cildinizin doğal nem bariyerini korumak için nemlendirmeyi unutmayın.

HABERE TIKLAYIN: YÜZ TEMİZLEYİCİLER ARASINDAKİ FARKLAR NELER? HANGİSİ SİZE UYGUN?

 

7) Boyun ihmale GELMEZ

 

İş işten geçmeden boynunuza da gereken özeni gösterin. Yaşlılık belirtilerinin en belli olduğu yerlerden biri boyundur. Shiseido Benefiance Concentrated Neck Contour Treatment, boyun bölgesini nemlendirir, sıkılaştırır, onarır ve toplar. Boyun kontüründeki sarkmayı toparlar.

HABERE TIKLAYIN: CİLT KONTÜRÜNÜ TOPARLAYAN BAKIM SERUMLARI HANGİLERİ?

 

8) Göz kremine yatırım YAPIN

 

İş, yolculuk ya da stres nedeniyle oluşan koyu renkli göz halkalarından kurtulmak için iyi bir göz kremi kullanmak gerçekten çok önemli. Shiseido Ultimune Power Infusing Eye Concentrate, göz çevresindeki koyu halkaları hedef alarak bu bölgeyi aydınlatır ve koyulukları giderir.


HABERE TIKLAYIN: SHISEIDO’NUN GÖZ KREMLERİNİ KARŞILAŞTIRDIK: HANGİSİ SİZE UYGUN?

 

9) Serum KULLANIN

 

Serumlar değişik minareller, vitaminler ve hücre yenileyici içeriklere sahiptir. Stres, yorgunluk, güneş, yaşlanma gibi sebeplerle hırpalanan cildi içeriden takviye ederek daha sağlıklı görünmesine yardım eder. Çünkü cildin dermal tabakasına kadar inerler. Serum kullandığınız sürece hücreler gerekli takviyeyi aldığından cildiniz eskisine göre daha sağlıklı olur, daha az kırışır, daha az sarkar, daha az lekelenir. Serum, stres ve kötü beslenmeye direnen hücrelere güç verir.

HABERE TIKLAYIN: SERUM NEDİR? KİM, NASIL KULLANMALIDIR?

 

11) Bol su İÇİN

 

Elbette bu bir klasik… “Günde en az 2 litre” diyor uzmanlar. Bunu başarabilirseniz, ciltteki etkisini anında görebilmeniz mümkün. Cilt gerginleşiyor, eskisine göre daha az kuruyor. Su içmekte zorlanan gruptaysanız, suyunuza limon, zencefil ya da nane yaprağıyla aroma katabilirsiniz.

 

12) Sigaraya HAYIR!

 

Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız, sigara kullanımına son verin. Bu zararlı alışkanlık, cildin nem dengesini alt üst ediyor ve derin kırışıklıklar oluşmasına yol açıyor.
 

13) En az 7 saat uyku UYUYUN

 

Güzel bir cilt, sağlıklı beslenme ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın yanı sıra yeterince uykuya da gereksinim duyuyor. En azından 25 yaşın üzerindekiler için... Hafta içi üç-dört saatlik uykuyla yetinip, hafta sonu akşama kadar uyumak yeterli olmayacaktır. Uzmanlar, en az 7 saatlik bir uykunun sağlıklı olduğunu belirtiyor.

Genç kalmak için yapmanız gerekenler


14) Sağlıksız beslenmeye HAYIR!

 

Fast-food ve tatlılar belki herkeste sivilceye neden olmuyor ama cildin mat ve yorgun görünmesinde etkili oluyor. Cildinizin gerçek anlamda sağlıkla ışıldamasını istiyorsanız, taze besinlerle beslenmeli ve vitamin almalısınız.


15) Yaşınıza göre ürün KULLANIN

 

30’lu yaşlarda muhtemelen 20’lerinizde kullandığınız cilt bakım ürünlerini kullanmıyorsunuz. 20’li yaşlarda da 40’lı yaşların bakım ürünlerini kullanmamalısınız. Yaşınıza uygun cilt bakım ürünleri kullanırsanız etkili sonuç alırsınız.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ