Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SİZİ 10 YAŞ BÜYÜK GÖSTERECEK 10 MAKYAJ HATASI!
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
SHEER GLOW FOUNDATION
NARS
Cildin Işıltısını Ortaya Çıkaran Fondöten
2.240,00 TL
RADIANT CREAMY CONCEALER
NARS
Aydınlatıcı Etkili Kremsi Kapatıcı
1.540,00 TL

Makyaj Modelleri

SİZİ 10 YAŞ BÜYÜK GÖSTERECEK 10 MAKYAJ HATASI!

  • Haziran 30, 2020

Makyajı ne kadar fazla yaparsanız o kadar iyi görünmezsiniz, bunu unutun! Önemli olan, makyajı ne kadar ‘kendinize uygun’ yaptığınızdır. Makyaj yaparken en sık yapılan hatalar ve bunların çözümlerini yazdık.

 

 

1) Çok fazla fondöten kullanmak

 

Fondöteni çok fazla sürerseniz yüzünüzde maske gibi duracağına emin olun. İnce ya da kalın yapılı farketmez, kat kat sürülen her türlü fondöten suni durur ve sizi yaşlı gösterir. Özellikle orta yaşın üstündeki kadınlar ince yapılı, yarı parlak fondötenleri tercih etmeliler. Bu tür fondötenler ciltte daha nemli ve dolayısıyla daha doğal dururlar. Mat, kadife bitişli ve çok yoğun kapatıcı özelliğe sahip fondötenler ise fazla uygulandığında ince çizgilere dolarak onları daha da belirginleştirirler. Bunu hiçbir kadın istemez, öyle değil mi? Kalın fondötenleri mutlaka hafif veya tek kat uygulamasınız ki maske gibi durmasınlar. 

 

Nars Sheer Glow ve Shiseido Sheer and Perfect Foundation’lar cilt tonunu eşitleyen, ince yapılı, cildin ışıltısını ortaya çıkaran harika bir fondötenlerdir. Doğal ve yumuşak, pürüzsüz ciltler ortaya çıkarırlar. Çizgilere ve mimiklere dolmazlar. Taze ve sağlıklı görünüme sahip ciltler yaratırlar. Make Up For Ever HD Foundation ise doğal ve kapatıcı özelliğinden dolayı mükemmeldir. Kamera ile 10 kata kadar zoom yapsanız dahi yine de kimse fondöten sürdüğünüzü anlamaz. 

 

2) Göz altına çok yoğun kapatıcı uygulamak

 

Göz altı kapatıcılarını uygularken aydınlatıcı özellikle olmalarına dikkat edin. Bunlar göz çevresindeki ışığı çok güzel ortaya çıkarıp yansıttıkları için ve göz çevresini aydınlattıkları için oradaki kırışıklıkları çok iyi gizlerler. Nars Radiant Creamy Concealer ve Shiseido Sheer Eye Zone Corrector göz çevresini hem aydınlatır hem sorunları kapatırlar. 

 

Kapatıcıları göz pınarından gözün dış köşesine kadar V şeklinde uygularsanız en etkili sonucu alırsınız. Kapatıcıları asla kat kat ve ilk sürüşte yoğun olarak göz çevrenize sürmeyin. Bu bölge fazla ince yapılı olduğundan ürün ile bütünleşemezse tüm kusurları daha çok ortaya çıkartabilir. 

 

 

3) Koyu mat rujlar sürmek

 

Şeftali pembeler, kırmızılar ve diğer canlı tonlar sizi daha genç ve dinamik gösterir. Dudaklarınızı da daha dolgun. Kahverengiye çalan mat renkler ise dudakları hem daha ince ve küçük ayrıca da yaşlı gösterir.... Bu tür koyu renkleri kullanacaksanız bile dudaklarınızın ortasına mutlaka parlatıcı sürün ki, efekt yaratarak dudaklarınızın kalın gözükmelerini sağlayın. Unutmayın parlak ve canlı rujlar gençliği, tazeliği çağrıştırır! Make Up For Ever Lab Shine D8 Baby Pink Diamond Collection pembesine biz resmen bayılıyoruz, deneyin! Parlak ve harika pembe dudaklara sahip olmayı ertelemeyin.

 

4) Çok fazla pudra kullanmak

 

Genç bir cilt ışığı yansıtır. Yüze çok fazla pudra sürmek ise bu ışığı kapatır, yüzde tabaka gibi durur. Çizgileri belirginleştirir. Pudrayı doğru kullanmalısınız. Burun, çene, alın ve yanak bölgesine hafif tampon hareketlerle pudrayı sürmelisiniz. Yüm yüzünüze bastırarak değil... Make Up For Ever HD Loose Powder, cilde doğal ve transparan bir görünüm verir. Hem varsa yağlı parlak görünümü alır hem de cildi pürüzsüzleştirir.

 

5) Fondöten kullanmamak

 

Makyajda denge çok önemlidir. Fondöteni abartmayın derken, kullanmayın demek istemiyoruz. Fondöten doğru kullanıldığı zaman mucizeler yaratan bir makyaj malzemesidir. Hem yüzümüzdeki kusurları gizler, hem de cildimizi canlı gösterir. 

 

Fondöten olmadan cilt donuk ve yer yer kırmızı görünebilir, ayrıca fondöten kullanmamak yüze cansız bir ifade verir. Cildiniz yağlıysa pudralı fondöten, kuruysa sıvı fondöten kullanabilirsiniz. Kompakt olarak; Nars All Day Luminous Powder Foundation SPF15, özel ışıltı teknolojisi ile cildi pürüzsüzleştirir ve aydınlatır. Islak ve kuru kullanılabilir. Likit versiyonu vardır; Nars’ın yeni fondöteni All Day Luminous Weightless Foundation’un üstün ama doğal kapatıcılığı sayesinde pürüzsüz bir ten makyajı elde edebilirsiniz.

 

 

6) Allığı yanlış yere uygulamak

 

Makyaj yaparken yaptığımız en sık hatalardan birisi de allığı yanlış uygulamaktır. Elmacık kemiklerini renklendiriyim derken Heidi’ye benzemek ya da allığı elmacık kemiklerinin çok daha altına uygulayarak yüzü gereğinden fazla uzun göstermek hep yanlış kullanımdır.

 

Allığı doğru uygulamak istiyorsunuz direk elmacık kemiğinin yuvarlak kısmına değil, az bir miktar halinde elmacık kemiğinin yukarısına doğru sürmeniz gerekir. Make Up for Ever HD Blush ve Nars’ın yeni Dual-Intensity Blush’ları yüze mükemmel sağlıklı bir görünüm ve doğal bir tazelik verirler. Üstelik Dual-Intensity Blush’ları ıslak ve kuru olarak 2 türlü kullanabilirsiniz.

 

7) Yanlış allık rengi seçmek

 

Eğer beyaz tenliyseniz kahverengi/koyu tonları değil, gül pembesi ve şeftali renklerini tercih etmelisiniz. Buğday tenliler de pembe ve şeftali tonlarını kullanabilirler. Esmerler ise mercan, portakal, vişne ve bronz tonları tercih etmelidirler. Yoksa allık ile olduğunuzdan daha yaşlı görünebilirsiniz. Nasıl mı? Çok beyaz tenli birinin koyu bronz allık sürdüğünü düşünün. Sizce de yüzünde morluk gibi durmaz mı?

 

Allıklarımızın tümünü görmek için tıklayın.

 

8) Sadece alt göz kapağına kalem çekmek

 

Sadece alt kirpik dibine çekilen kalem hem gözünüzü olduğundan küçük hem de aşağı sarkık gösterir. En doğrusu, yumuşak bir kalemle hem üst hem de alt kirpik dibine yakın şekilde uygulama yapmaktır. Göz farı olarak da yumuşak bir gri veya kahve/bronz tercih ederseniz gözleriniz daha parlak gözükür. Narssisst Dual-Intensity Eyeshadow far paletinde bulunan 8 renk ile göz makyajınız için ihtiyacınız olan tüm tonlar bir arada! Hafif parlaklık için kuru, saten bitiş için ıslak kullanabilirsiniz. Make Up For Ever Aqua Shadow kalem farın 22E Pearly Copper rengi ile de harika buğulu bir görünüm elde edebilirsiniz. Üstelik suya dayanıklı bu kalem farı hem üst hem alt kirpik dibinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

 

 

9) Koyu renk kaş kalemi kullanmak

 

Kaş kalemi seçerken kaşınızla aynı veya koyu tonlara yöneliyorsanız, hemen bundan vazgeçin! Çünkü kaş kalemi seçerken, kaşınızdan biri ton daha açık olanları tercih etmeniz gerekiyor. Güzel bir görüntü için kaş kalemi/kaş jeli sürdüğünüz bölgeleri bir fırça ile dağıtın ve kesik kesik görünen renklerin önüne geçin. Make Up For Ever Aqua Brow Kit ile kaşlarınıza olağanüstü doğal ve mükemmel şekil verebilirsiniz. Bu setin içinde 2 çeşit kaş fırçası bulunuyor.

 

10) Dudak kalemini iyi seçin

 

Dudaklarımızı çerçeve içine alırken kullandığımız dudak kalemlerinin renk seçimine özen göstermek gerekiyor. Dudak kaleminiz koyu, rujunuz açık renk olursa dudaklarınız kötü bir görüntüye bürünür. Bunu önlemenin en iyi yolu ise rujunuzla aynı renk dudak kalemi seçmektir. Dudak kalemlerini ruj olarak da kullanabileceğinizi unutmayın.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ